ElisahInWonderland Ga je naar een concert van Pink of ben je geweest? @redegelde

redegelde Geweest. Moe en voldaan nu naar huis.

ElisahInWonderland @redegelde ze is nog flink aan het stunten op het podium zo te zien.
Top fit nog steeds.

redegelde Jah joh bizar en nog door zingen ook.

Vanavond met dochter naar pink
https://www.johancruijffarena.nl/kalender/341910-pink-summer-carnival-tour-2024/
Mooi voorprogramma ook. wordt genieten



Waarvan de naam Gayle je eerst niks zegt, tot dat nummer hoort

redegelde
Shared a post from a group
Nieuws

Storm en schade. Wie bel je

Lyooo
Shared a post from a group
Recepten en meer

Authentieke Surinaamse roti met kip

VOORBEREIDINGSTIJD 20 min
BEREIDINGSTIJD 40 min
TOTALE TIJD 1 uur

PORTIES 4 personen
CALORIEËN 445 kcal pp

Benodigd
Pan eieren
Hapjespan

INGREDIËNTEN

3 roti vellen (roti vellen met spliterwten kopen, Dahl kopen AH\Jumbo)
1 kg kip kippendijfilet of 1 kg kippenbouten
2 uien gesnipperd
4 teentjes knoflook fijngeperst
500 gram Kousenband vers of diepvries variant
4 Eieren gekookt en gepeld
6 Kruimige Aardappelen in parten,
4 el Massala of Switi Massala mix
2 el Olijfolie
Zeezout of Maggiblokje naar smaak
1 Madame Jeanette optioneel mee laten stoven

INSTRUCTIES

Breng de eieren aan de kook en pel ze.

Was en snijd het vlees.

Laat het vlees uitlekken, hierdoor kun je het vlees later goed opbakken.

Verhit voldoende olijfolie in een pan en fruit de uien en knoflook hierin.

Doe er dan 2 eetlepels Massala en bak de uien en knoflook in de olijfolie kort mee,
doe dit op middelhoog vuur. Let op dat de Massala niet aanbrandt.

Schenk extra olijfolie in de wok als dat nodig is.

Roerbak het vlees door de masala kruiden.

Keer het vlees regelmatig om.

Zodra het vlees gaar is, schenk je 300 ml water bij het vlees en 2 eetlepels masala.

Doe er nu de gesneden en geschilde aardappelen bij en laat deze meekoken.

Laat het geheel circa 20 minuten sudderen.

Doe hier na 10 minuten de gekookte en gepelde eieren bij.

Verhit in een aparte wok een eetlepel olijfolie.

Roerbak de kousenband zo nodig met een uitje in circa 15 minuten gaar.

Verwarm de roti plaat/pannenkoek. Serveer het samen met het vlees een gekookt eitje
en kousenband.



NOTITIES

De Surinaamse roti plaat/vel is altijd gevuld. Met gele spliterwten of aardappel.


Bron: surinaamskokenmetjen.nl

henkdekkers1 @Lyooo Das ook lekker !

Heess Liever met rijst, mag dat ook? Hou je die Madam Jeanette heel en wanneer haal je ‘m eruit?