Toscaans kippannetje
Benodigd:
200 gr sperziebonen
120 gr penne
200 gr kipfilet
0.5 tl paprikapoeder
2 tomaten
half potje rode pesto
150 a 175 ml kookroom
Zo maak je het
Punt de sperziebonen en snijd ze in stukjes van 2 centimeter lang.
Kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar.
Kook de penne volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel koud.
Snijd de kipfilet in reepjes. Kruid de kipreepjes met peper, paprikapoeder en een beetje zout.
Verhit een scheutje olie in een (hapjes)pan en bak de kipreepjes op hoog vuur rondom bruin.
Snijd de tomaten in blokjes. Je hoeft het vruchtvlees niet te verwijderen.
Zet het vuur lager en doe de sperziebonen bij de kipfilet in de pan.
Meng de rode pesto met de kookroom en giet bij de kip en sperziebonen.
Voeg de tomatenblokjes en penne toe. Warm alles goed door.
Maak het kippannetje verder op smaak met peper en eventueel zout.