KipSalon

Tijd: 25 min. + 10-15 min in de oven

Recept voor 2 personen

Benodigdheden:

200 gram kipfilet

4/5 aardappels/1 zakje voorgekookte aardappelschijfjes, krieltjes

100 gram ijsbergsla

halve komkommer

1 tomaat

knoflooksaus

handjevol geraspte kaas

1,5 theelepel paprikapoeder

1/4 theelepel chilipoeder



Bereidingswijze:

Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Schil de aardappeltjes en snijd deze in kleine blokjes. Giet een scheutje olie in een (wok)pan en bak de aardappeltjes met de deksel erop in circa 15 minuten zacht.

Daarna de kipfilet in blokjes en breng de kip op smaak met de paprikapoeder en het chilipoeder. Giet een scheutje olie in een pan en bak de kip in circa 5 minuten gaar.

Als de aardappeltjes gaar zijn, schep je deze in een ingevette ovenschaal.

Verdeel over de aardappeltjes, de gebakken kip.

Als laatste een handjevol geraspte kaas over de kip en de ovenschaal kan de oven in voor circa 10-15 minuten totdat de kaas gesmolten is. Snijd ondertussen de ijsbergsla in reepjes en de komkommer en tomaat in kleine stukjes.

Als de kaas gesmolten is, haal je de ovenschaal uit de oven en verdeel je hier de komkommer, tomaat, ijsbergsla en wat knoflooksaus overheen.

En smullen maar van je kipsalon!


https://www.lekkerensimpel.com/kipsalon/

Toscaans kippannetje

Benodigd:

200 gr sperziebonen
120 gr penne
200 gr kipfilet
0.5 tl paprikapoeder
2 tomaten
half potje rode pesto
150 a 175 ml kookroom

Zo maak je het

Punt de sperziebonen en snijd ze in stukjes van 2 centimeter lang.
Kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar.

Kook de penne volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel koud.

Snijd de kipfilet in reepjes. Kruid de kipreepjes met peper, paprikapoeder en een beetje zout.
Verhit een scheutje olie in een (hapjes)pan en bak de kipreepjes op hoog vuur rondom bruin.

Snijd de tomaten in blokjes. Je hoeft het vruchtvlees niet te verwijderen.

Zet het vuur lager en doe de sperziebonen bij de kipfilet in de pan.

Meng de rode pesto met de kookroom en giet bij de kip en sperziebonen.
Voeg de tomatenblokjes en penne toe. Warm alles goed door.

Maak het kippannetje verder op smaak met peper en eventueel zout.

Authentieke Surinaamse roti met kip

VOORBEREIDINGSTIJD 20 min
BEREIDINGSTIJD 40 min
TOTALE TIJD 1 uur

PORTIES 4 personen
CALORIEËN 445 kcal pp

Benodigd
Pan eieren
Hapjespan

INGREDIËNTEN

3 roti vellen (roti vellen met spliterwten kopen, Dahl kopen AH\Jumbo)
1 kg kip kippendijfilet of 1 kg kippenbouten
2 uien gesnipperd
4 teentjes knoflook fijngeperst
500 gram Kousenband vers of diepvries variant
4 Eieren gekookt en gepeld
6 Kruimige Aardappelen in parten,
4 el Massala of Switi Massala mix
2 el Olijfolie
Zeezout of Maggiblokje naar smaak
1 Madame Jeanette optioneel mee laten stoven

INSTRUCTIES

Breng de eieren aan de kook en pel ze.

Was en snijd het vlees.

Laat het vlees uitlekken, hierdoor kun je het vlees later goed opbakken.

Verhit voldoende olijfolie in een pan en fruit de uien en knoflook hierin.

Doe er dan 2 eetlepels Massala en bak de uien en knoflook in de olijfolie kort mee,
doe dit op middelhoog vuur. Let op dat de Massala niet aanbrandt.

Schenk extra olijfolie in de wok als dat nodig is.

Roerbak het vlees door de masala kruiden.

Keer het vlees regelmatig om.

Zodra het vlees gaar is, schenk je 300 ml water bij het vlees en 2 eetlepels masala.

Doe er nu de gesneden en geschilde aardappelen bij en laat deze meekoken.

Laat het geheel circa 20 minuten sudderen.

Doe hier na 10 minuten de gekookte en gepelde eieren bij.

Verhit in een aparte wok een eetlepel olijfolie.

Roerbak de kousenband zo nodig met een uitje in circa 15 minuten gaar.

Verwarm de roti plaat/pannenkoek. Serveer het samen met het vlees een gekookt eitje
en kousenband.



NOTITIES

De Surinaamse roti plaat/vel is altijd gevuld. Met gele spliterwten of aardappel.


Bron: surinaamskokenmetjen.nl

#Kip #saucijzenbroodjes bevroren van #MrFilet uit de #airfryer.
(https://www.mr-fillet.shop/winkels)

Pak 1 à 2 stuks bevroren en leg deze in het mandje van de XXL en zet deze op 5 min. 120 graden laag.

Zodra het signaal klaar klinkt zet je het op 6 min. 180 graden hoog en weer aan.

Zodra het signaal klaar weer klinkt draai je met een tang de broodjes voorzichtig om en zet je ze op nog 6 min. 180 graden.


Of gebruik de #Philips #HomeID app en onderstaande link met voorgeprogrammeerde tijden en temperaturen die je zo naar je XXL kunt swipen vanaf je telefoon.

https://link.home.id/VnfmsfvvLKb

Eet smakelijk.

redegelde en we hebben weer bee;d

Lyooo En weer weg

redegelde Ff een theater. Fix het zo

redegelde Staat weer uit. Weird dat de saucijzenbroodjes wel er staan

Lyooo Zucht

Kip pesto uit de airfryer.

#HomeID #Philips #Airfryer #Kip

Simpel en snelle Nasi voor 2 Pers,

Ingrediënten:

wat olie of bakboter
150 gr rijst
3 eieren
100 a 125 gr kip
Peper en zout
1 eetlepel Sambal Badjak
125 gr Hamblokjes
zakje nasigroente voorverpakt
Tafelzuur als atjar of augurk

Bereiding:

Zet 150 gr rijst op zoals verpakking aangeeft.
Rul 3 eieren in een hapjespan en zodra klaar even in een kommetje bewaren.
Bak de kleine stukjes kip gaar.
Peper en zout naar smaak toevoegen
Voeg een eetlepel badjak sambal toe voor het pitje.
Gooi dan de hamblokjes er bij en de nasigroente
Roerbak het geheel het goed door.
Voeg nu de droge rijst die afgegoten minimaal 15 minuten heeft staan
Roer het geheel door.

Voeg wat zuur toe voor een frisje.

Eet smakelijk.

https://pixelfed.social/p/L.Yo/680439323405446390

Lyooo Lief heeft aangegeven, dit mag je maken als we eters krijgen. Tja, dat was niet de bedoeling. 😬