Geen oorlog, hoe vreemd en normaal.

Gisteren reed ik op de fiets van de psycholoog naar huis, kruisingen en rotonden over en stak overal netjes mijn arm uit waar ik heen ging zodat anderen verkeersdeelnemers dat ook weten. Iets wat ik vroeger geleerd heb en nog steeds uit fatsoen en veiligheid doe. Voor en achter mij doken fietsers op vanuit andere paden en sloegen weer af waar ze heen moesten zonder dit aan te geven zoals het behoort.

Ik had me er druk over kunnen maken en over het fietspad naar de anderen kunnen roepen en op hun fout of luiheid kunnen wijzen, maar zo ben ik niet. In plaats daarvan dacht ik opeens aan de diverse oorlogen in de wereld. Oekraïne, Rusland, Gaza, Israël, Soedan, Jemen, Myanmar, Ethiopië, Nigeria, Mexico. Gek hoe mijn gedachten kunnen dwalen en samenvoegen zonder dat je dit verwacht.

Ik fietste daar in het zonnetje en gedroeg me in het verkeer zoals behoort en dacht, wat normaal en vreemd dat ik hier mag fietsen zonder dat er bommen om me heen vallen en ontploffen. Gebouwen instorten door raket inslagen en er geen gewonde, maar gezonde mensen rondlopen.

Wat een serene rust terwijl aan de andere kant van de wereld je niet veilig over straat kunt zonder zeker te weten of je ooit op je bestemming aan komt. We maken ons hier echt om alles druk, maar eigenlijk hebben we geheel geen klagen. Natuurlijk zijn er altijd dingen die beter zouden kunnen, waar niet.

Nee, ik fietste daar opeens met een ander gevoel en inzicht. Ik mocht hier fietsen, mijn arm uitsteken terwijl ik de automobilist aankeek en we elkaar het bekende knikje gaven, ik heb je gezien. En rustig afslaan richting mijn bestemming. Want dat was het enige gevaar wat mij zou kunnen raken, die ander in het verkeer.

Geen bommen, geen explosies, alleen de serene rust fietsend in het zinnetje wetende dat ik thuis kom als ik een beetje op mijn mede verkeersdeelnemers let.

 

#fietsen #verkeer #oorlog #geluk #bommen #explosies #verkeersdeelnemers #Oekraïne #Rusland #Gaza #Israël #Soedan #Jemen #Myanmar #Ethiopië #Nigeria #Mexico

https://www.stampmedia.be/artikel/overzicht-de-dodelijkste-conflicten-op-dit-moment

Elis in Wonderland Qua politiek vind ik het slecht gaan in Nederland. Vooral omdat ze meewerken aan oorlogen.
Maar ter vergelijking met de mensen die in oorlog leven is het hier een paradijs uiteraard.
Ik denk daar elke dag aan.
Al heb ik in Nederland wel dingen meegemaakt die mijn mening over het land zelf erg hebben
doen veranderen.
Maar dat neemt niet weg dat we hier veilig zijn, rustig in ons veilige huis, met genoeg te eten en
te drinken, schoon drinkwater, een lekker bed etc.
Daar ben ik elke dag dankbaar voor.

L.yo - NLSociaal Zo is het