Lyooo
Shared a post from a group
Recepten en meer

KipSalon

Tijd: 25 min. + 10-15 min in de oven

Recept voor 2 personen

Benodigdheden:

200 gram kipfilet

4/5 aardappels/1 zakje voorgekookte aardappelschijfjes, krieltjes

100 gram ijsbergsla

halve komkommer

1 tomaat

knoflooksaus

handjevol geraspte kaas

1,5 theelepel paprikapoeder

1/4 theelepel chilipoeder



Bereidingswijze:

Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Schil de aardappeltjes en snijd deze in kleine blokjes. Giet een scheutje olie in een (wok)pan en bak de aardappeltjes met de deksel erop in circa 15 minuten zacht.

Daarna de kipfilet in blokjes en breng de kip op smaak met de paprikapoeder en het chilipoeder. Giet een scheutje olie in een pan en bak de kip in circa 5 minuten gaar.

Als de aardappeltjes gaar zijn, schep je deze in een ingevette ovenschaal.

Verdeel over de aardappeltjes, de gebakken kip.

Als laatste een handjevol geraspte kaas over de kip en de ovenschaal kan de oven in voor circa 10-15 minuten totdat de kaas gesmolten is. Snijd ondertussen de ijsbergsla in reepjes en de komkommer en tomaat in kleine stukjes.

Als de kaas gesmolten is, haal je de ovenschaal uit de oven en verdeel je hier de komkommer, tomaat, ijsbergsla en wat knoflooksaus overheen.

En smullen maar van je kipsalon!


https://www.lekkerensimpel.com/kipsalon/

Lyooo
Shared a post from a group
Recepten en meer

Toscaans kippannetje

Benodigd:

200 gr sperziebonen
120 gr penne
200 gr kipfilet
0.5 tl paprikapoeder
2 tomaten
half potje rode pesto
150 a 175 ml kookroom

Zo maak je het

Punt de sperziebonen en snijd ze in stukjes van 2 centimeter lang.
Kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar.

Kook de penne volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel koud.

Snijd de kipfilet in reepjes. Kruid de kipreepjes met peper, paprikapoeder en een beetje zout.
Verhit een scheutje olie in een (hapjes)pan en bak de kipreepjes op hoog vuur rondom bruin.

Snijd de tomaten in blokjes. Je hoeft het vruchtvlees niet te verwijderen.

Zet het vuur lager en doe de sperziebonen bij de kipfilet in de pan.

Meng de rode pesto met de kookroom en giet bij de kip en sperziebonen.
Voeg de tomatenblokjes en penne toe. Warm alles goed door.

Maak het kippannetje verder op smaak met peper en eventueel zout.

redegelde Deze sla ik op @Lyooo

Dus ik stuur als gewaardeerd #amazon #PRIME lid een defect item retour.

Geld retour gekregen en weken later een mail dat ze niets ontvangen hebben.

Ik kan aantonen dat het is geleverd. Dus start een chat.

Nu zeggen ze dat de doos leeg was.

Als er geen excuus komt is het eind Amazon Prime hier.

admin echt te bizar soms.

redegelde je moet bijna van inpak tot afleverpunt het vastleggen met beeld materiaal

ElisahInWonderland Oo wat erg dit!
Dat is altijd waar ik een beetje bang voor ben.
Hoe kunnen zij tegenover jou bewijzen dat de doos leeg was?
Ze zijn het item gewoon kwijt.
Zij moeten hier voor opdraaien en gewoon het bedrag aan jou terugbetalen.

How can I disable PPA?

Firefox provides an easy simple option to disable the privacy-preserving attribution feature if users prefer not to participate. Websites will not know if you choose to opt out in this way.

To opt out, do the following:

Click the menu button Fx89menuButton and select Settings.
In the Privacy & Security panel, find the Website Advertising Preferences section.
Uncheck the box labeled Allow websites to perform privacy-preserving ad measurement.

redegelde Zijn altijd apart geweest. Hoe lang was de TAN code nog actief

Lyooo Alle banken gaan of zijn al over op Gpay heb ik begrepen.

admin Gisteren mijn nieuwe Rabopas gehad en dat is gelijk een Visa geworden

redegelde Kan me voorstellen dat je trots bent

Lyooo
Shared a post from a group
Recepten en meer

Authentieke Surinaamse roti met kip

VOORBEREIDINGSTIJD 20 min
BEREIDINGSTIJD 40 min
TOTALE TIJD 1 uur

PORTIES 4 personen
CALORIEËN 445 kcal pp

Benodigd
Pan eieren
Hapjespan

INGREDIËNTEN

3 roti vellen (roti vellen met spliterwten kopen, Dahl kopen AH\Jumbo)
1 kg kip kippendijfilet of 1 kg kippenbouten
2 uien gesnipperd
4 teentjes knoflook fijngeperst
500 gram Kousenband vers of diepvries variant
4 Eieren gekookt en gepeld
6 Kruimige Aardappelen in parten,
4 el Massala of Switi Massala mix
2 el Olijfolie
Zeezout of Maggiblokje naar smaak
1 Madame Jeanette optioneel mee laten stoven

INSTRUCTIES

Breng de eieren aan de kook en pel ze.

Was en snijd het vlees.

Laat het vlees uitlekken, hierdoor kun je het vlees later goed opbakken.

Verhit voldoende olijfolie in een pan en fruit de uien en knoflook hierin.

Doe er dan 2 eetlepels Massala en bak de uien en knoflook in de olijfolie kort mee,
doe dit op middelhoog vuur. Let op dat de Massala niet aanbrandt.

Schenk extra olijfolie in de wok als dat nodig is.

Roerbak het vlees door de masala kruiden.

Keer het vlees regelmatig om.

Zodra het vlees gaar is, schenk je 300 ml water bij het vlees en 2 eetlepels masala.

Doe er nu de gesneden en geschilde aardappelen bij en laat deze meekoken.

Laat het geheel circa 20 minuten sudderen.

Doe hier na 10 minuten de gekookte en gepelde eieren bij.

Verhit in een aparte wok een eetlepel olijfolie.

Roerbak de kousenband zo nodig met een uitje in circa 15 minuten gaar.

Verwarm de roti plaat/pannenkoek. Serveer het samen met het vlees een gekookt eitje
en kousenband.



NOTITIES

De Surinaamse roti plaat/vel is altijd gevuld. Met gele spliterwten of aardappel.


Bron: surinaamskokenmetjen.nl

henkdekkers1 @Lyooo Das ook lekker !

Heess Liever met rijst, mag dat ook? Hou je die Madam Jeanette heel en wanneer haal je ‘m eruit?